Verdens beste eplekake med vaniljesaus

Verdens beste eplekake med vanilje. Den tar litt tid å laga, men er vert å venta på. Alle elsker denne.

20211007 150443
Else Kristin Veivåg

Denne eplekake må eg laga til alle familiesamankomstar.
Alle vil ha! Minst like god dagen etter.

Ingredienser

125 g Bremyk
125 g sukker
250 g kveitemjøl
1 1/2 ts bakepulver
1 egg

4 store syrlige epler, eller meir om du får plass
Ca 180 g fersken og aprikos syltetøy

2 pk Vaniljesaus
1/2 l mjelk

Fremgangsmåte

Lag vaniljesaus som angitt på pakken, men med mindre mjelk.

Smør kakeforma (24-26cm).

Rør Bremyk og sukker kvitt.
Ha i mjøl, bakepulver og lettpiska egg og bland saman.
Ha ca 2/3 av deigen i botnen og langs kanten av forma.
Smør syltetøyet over botnen.
Skrell eplene og skjær dei i båter eller i bitar og ha dei i forma. Eg pleier å ha skallet på, men det kjem an på kva type eple som blir brukt. Hell over vaniljesausen.
Rull resten av deigen til tynne strimler og lag gitter over. Steik ved 200 °C i 30 min.
Avkjøl og nyt.
Kaka er like god neste dag.

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere