Gertie's Eplekjekke Kake

Saftig kake, m/krønsj på toppen.
Norges beste høstkake m/norske epler...og brunt sukker, gjør susen...
Vanskelighetsgrad: Enkel

Img 20211007 141351
Img 20211002 220855
Gerd elisabet Hellebust kristiansen

Denne oppskrifen har jeg forbedret, fra første gang jeg lagde den til kjæresten min i 1985....Vi er fortsatt gift😅 og har 35års bryllupsdag snart💃🕺

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Røre:
150gr Bremykt(romtemperert)
250gr Sukker
3 Egg
200gr Siktet Hvetemel
1ts Bakepulver
4 Norske Epler
8ts Brunt sukker
4ts Kanel
Topping:
20 Hakkede Mandler
Rosiner
1ts Brunt sukker og 1/2ts
Kanel


Fremgangsmåte

1. Visp smør og sukker hvitt
(minst :10min)
2. Tilsett egg
(ett om gangen,visp mellom
hver gang)
3. Sikt sammen, mel og
bakepulver,og bland i røren
4. Skrell eplene og rull de i
sukkerog kanelblanding
5. Stikk eplebitene ned i røren
6. Mandler og rosin på toppen
7. Tilslutt: Strø på sukker og
kanel
Form: 1 og 1/2 liter
Stekes midt i ovnen, 175°C
i ca 45min
Tilbehør: Håndpisket krem eller
Vaniljeis.....
Mmmmums

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere