Saftig eplekake

Deilig og saftig eplekake. Akkurat sånn som bestemor laget den, med et dryss av kanel på toppen

20211014 223503
Veronika Hovde Omdal

Mumsedeilig kake som alltid blir saftig og tåler mye epler som er vår favorittfrukt. Eldstemann velger alltid denne kaken og den er enkel og rask å lage.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

3 egg
3 dl sukker
1,5 dl melk
100 g melange
4,5 dl hvetemel
2,5 ts bakepulver
4 store epler eller mer etter smak

Sukker
Kanel

Fremgangsmåte

1. Varm opp melk og melange.
2. Pisk eggedosis.
3. Bland alt sammen i bollen.
4. Legg et lag med eplebiter i bunn av formen (20x30cm).
5. Ha røren i formen.
6. Legg båter av eple på toppen
7. Strø på sukker og kanel
8. Stek kaka på 180-200°C I 25-30 min

Husk å skrelle eplene

Eplekake
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere