Saftig eplekake
Deilig og saftig eplekake. Akkurat sånn som bestemor laget den, med et dryss av kanel på toppen


Veronika Hovde Omdal
Mumsedeilig kake som alltid blir saftig og tåler mye epler som er vår favorittfrukt. Eldstemann velger alltid denne kaken og den er enkel og rask å lage.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
3 egg
3 dl sukker
1,5 dl melk
100 g melange
4,5 dl hvetemel
2,5 ts bakepulver
4 store epler eller mer etter smak
Sukker
Kanel
Fremgangsmåte
1. Varm opp melk og melange.
2. Pisk eggedosis.
3. Bland alt sammen i bollen.
4. Legg et lag med eplebiter i bunn av formen (20x30cm).
5. Ha røren i formen.
6. Legg båter av eple på toppen
7. Strø på sukker og kanel
8. Stek kaka på 180-200°C I 25-30 min
Husk å skrelle eplene
blir best med Bremykt