En sykt god eple dessert som kan lages på grillen også
Deig
50 g bremykt
50 g sukker
50 g hvetemel
0,5 ts vaniljesukker
1 ts kanel
4 Epler
Sukker og kanel etter ønske
Is til servering (god vanilje is er og anbefale)
Iten ildfast form 20x20 cm
Sett ovnen på 200°c
Begynn med smuldre deigen
Mål opp lik mengde bremykt, sukker og hvetemel. Ha i vaniljesukker og kanel, kna sammen med hendene til det er en deig. Sett til side og begynne med eple fyllet
Skrell eplene og skjer i terninger bruk ønsker mengde sukker og kanel avhengig av synligheten på eplene.
Ha eplene i en liten ildfast form smuldre deigen over sett formen midt i ovnen i ca 20 min. La kaken avkjøle litt føre den serveres med is.
Denne kaken kan også lages på grillen hvis man har en baksten og sirkulere varme.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!