En helt enkel, men allikevel fyldig eplekake som man nyter for hver bit.

Ingredienser

3 store egg
2 dl sukker
2 1/2 dl mel
1 ts bakepulver
50 gram smør
3 epler (gjerne norske)
Sukker
Kanel

Fremgangsmåte

1. Egg og sukker piskes til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn mel og bakepulver og rør forsiktig inn slik at luften i eggedosisen blir beholdt.
3. Rør forsiktig inn smeltet smør.
4. Skrell og del eplene i passe tynne skiver.
5. Hell halvparten av røren i forma.
6. Ta halvparten av epleskivene og fordel oppå røra. Strø et lite lag med sukker og kanel over.
7. Hell over resten av røra. Fordel resten av eplene pent oppå, strø på med sukker og kanel.
Formen er rund i str 24
Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca. 45 min. (Stek den heller noen få minutter lenger enn for lite)
Serveres gjerne lunken med hjemmelaget vaniljeis eller pisket kremfløte.
Denne kan fint dobles hvis man skal ha med i selskap.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!