Denne er rask og lett å lage, og jeg setter ofte barnebarna igang til å lage den, mens de voksne prater. Jeg bruker det jeg har tilgjengelig av fast frukt. plommer, pærer, epler eller rabarbra, kaken tar maks 20 minutter å lage +tid i ovnen, og kommer det uventede gjester er det bare å svinge seg rundt.
10 store, plommer eller 5 epler i biter
Kromledeig:
50 g havregryn
50 g hvetemel
50 g hakkede mandler eller hasselnøtter
50 g brunt sukker
50 g Bremykt
2 ts kanel
2 ts revet ingefær
Til å dryppe over:
2 ss flytende honning
Barnebarna bruker koppemål isteden for gram.
Ca 50g = 1 kaffekopp.
.
Fremgangsmåte
Del opp eplene eller plommene i store biter (husk å fjerne stenene). Legg dem i en ildfast form. .
Hakk opp mandler eller hasselnøtter
Smuldre sammen mel, havregryn, nøtter, brunt sukker, Bremykt , ingefær og kanel, og bruk gjerne hendene.
Smuldre deigen over frukten.
Drypp over honning.
Stek midt i ovnen ved 200°C i ca 15-20 min, til deigen har fått gylden farge.
Strø over siktet melis
Server varm og nystekt, med is eller iskald ferdig vaniljesaus
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!