Den saftigste eplekaken som alle liker, tilogmed de som ikke liker eplekake.

Ingredienser

4 norske epler
1 dl sukker
2 ts kanel
200 gram romtemperert smør
3 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Skrell og kutt opp eplene i små båter, legg eplebåtene i en pose sammen med sukker og kanel. Rist de godt.
Ha smøret i en bolle, bland sukkeret og mix dette sammen. Ha i et og et egg. Visp med maskinen godt imellom eggene. Ha i bakepulveret og spe inn melet forsiktig.
Hell røren i formen og legg eplene halvveis nedi på toppen. Strø over litt sukker og kanel over hele kaken.
Kaken skal stekes på 180 G i 50 minutter midt i ovnen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!