Bremykt Logo

Jeg var så heldig å få en hel bærepose med søte epler fra hytten til min kjære tante. Sånt blir det eplekake av. Dette er en litt utradisjonell vri av den berømte eplekaken. Superenkel og rask å lage og fantastisk god. Det enkle er jo tross alt ofte det beste :)

Ingredienser

175 gram bremykt steke og bake (romtemperert)
175 gram sukker
175 gram hvetemel
2 ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker med ekte vanilje
4 stk egg
3 ss melk
4 stk epler
kanel
150 gr Hvit sjokolade
4 ss honning
150 gram hakkede mandler

Fremgangsmåte

1. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett av eggene. Pisk godt mellom hvert egg slik at det blir en luftig krem-aktig røre
2. Tilsett vekselvis det tørre og melken.
3. Fordel kakemassen i en smurt springform. Størrelsen tilpasser du i forhold til hvor høy du ønsker at kaken skal være. Jeg brukte en springform på 24cm i diameter.
4. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del i tynne båter.
Stikk eplene i deigen tett i tett til hele kaken er dekket.
5.Hakk sjokoladen og trykk denne ned i deigen innimellom eplene.
Dryss over kanel, hakkede mandler, honning og noen spiseskjeer med sukker.
6. Stek kaken på 175 °C i 3o minutter. Til slutt tar du kaken ut og skrur ovnen opp til 200°C. La den stå i 5 minutter til slik at sukkeret på toppen blir karamellisert.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!