Bunn/topp:
300 g hvetemel
200 g Bremykt (hard og kald)
100 g melis
3 eggeplommer
1 ts bakepulver
Eplemos:
1,5 kg epler
1 ss kanel
2 ss sukker (ikke nødvendig).
Marengs:
3 eggehviter
100 g sukker
2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
1. Bunn/topp: Bland mel med bakepulver og melis, tilsett kald Bremykt og eggeplommer. Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin eller skjær opp med kniv og bland rask med hendene. La deigen hvile i kjøleskap i minst en time.
2. Ta 2/3 av deigen ut av kjøleskapet og trykk den ut i en form ca. 26 cm i diameter (både bunn og sider). Sett formen midt i ovnen og stek bunnen på 200°C i ca. 15 minutter til den blir gyllen.
3. Eplemos: Skrell eplene og skjær dem i biter. Kok eplebitene møre i en kjele sammen med sukker og kanel, og legg dem over på den forstekte kakebunnen.
4. Marengs: Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk godt. Rør inn potetmel og vaniljesukker. Bre marengsen over eplemosen.
5. Riv resten av deigen og ha på toppen.
6. Senk temperaturen i ovnen til 180°C. Stek kaken på midterste rille i ca. 40-50 minutter, til kaken har fått en gyllen farge.
7. Pynt kaken med melis.
Kan godt serveres varmt! Med vaniljeis eller pisket krem.