Nydelig eplekake med sprø bunn og topp, deilig eplemos og saftig marengs. Egner seg like gjerne som dessert som til kaffen. Nå er norske epler på sitt aller beste, som gjør kaken ekstra god på smak.

Ingredienser

Bunn/topp:
300 g hvetemel
200 g Bremykt (hard og kald)
100 g melis
3 eggeplommer
1 ts bakepulver
Eplemos:
1,5 kg epler
1 ss kanel
2 ss sukker (ikke nødvendig).
Marengs:
3 eggehviter
100 g sukker
2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1. Bunn/topp: Bland mel med bakepulver og melis, tilsett kald Bremykt og eggeplommer. Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin eller skjær opp med kniv og bland rask med hendene. La deigen hvile i kjøleskap i minst en time.
2. Ta 2/3 av deigen ut av kjøleskapet og trykk den ut i en form ca. 26 cm i diameter (både bunn og sider). Sett formen midt i ovnen og stek bunnen på 200°C i ca. 15 minutter til den blir gyllen.
3. Eplemos: Skrell eplene og skjær dem i biter. Kok eplebitene møre i en kjele sammen med sukker og kanel, og legg dem over på den forstekte kakebunnen.
4. Marengs: Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk godt. Rør inn potetmel og vaniljesukker. Bre marengsen over eplemosen.
5. Riv resten av deigen og ha på toppen.
6. Senk temperaturen i ovnen til 180°C. Stek kaken på midterste rille i ca. 40-50 minutter, til kaken har fått en gyllen farge.
7. Pynt kaken med melis.
Kan godt serveres varmt! Med vaniljeis eller pisket krem.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!