En saftig eplekake med herlig saltkaramell,blir fort favoritten.

Ingredienser

Eplekake.
150 g hvetemel
150 g sukker
1ts bakepulver
150 g bremykt
2 egg
5 epler(gjerne syrlige epler, aroma er veldig gode epler)
2ss sukker
1 ts malt kanel.
Salt karammel.
80 g sukker
65 g kremfløte
75 g bremykt i terninger
3g flaksalt.

Fremgangsmåte

slik lager du eplekaken.
Bland mel,sukker og bakepulver i en bolle. smuldre i bremykt. tilsett sammenvispet egg og rør deigen sammen. fordel deigen jevnt i formen.skrell eplene,fjern frøhuset og del resten i båter. legge eplebåtene på deigen i formen.
dryss på sukker og kanel.stek kaken. rund form 24 cm i diameter. i stekeovnen ved 180grader.
Slik lager du karamellglasuren.
smelt sukker i en kjele på middels varme. rør med en tresleiv innimellom slik at du får en karamell med jevn farge.se til at den ikke brenner seg.
Varm opp fløten i en liten kjele. Trekk kjelen med karamell av platen og hell den varme fløten forsiktig over karamellen. Rør godt til alt er blandet.Avkjøl blandingen noe og pisk inn små terninger med bremykt. Ha karamellglasuren i en bolle og avkjøl på kjøkkenbenken. ha i flaksalt og rør godt.
ha karamellglasuren over eplekaken med engang kaken taes ut av ovnen.
server kaken lunken,gjerne med vaniljeis eller pisket kremfløte.
velbekomme.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!