Jeg har her prøvd å redusere sukkermengden og likevel få til et saftig og godt resultat. Dette gikk veldig bra og kaka ble en suksess.

Ingredienser

3-4 dl vaniljekrem (gjerne hjemmelaget)
600 gram syrlige epler
1 ss kanel
1 ss muscovadosukker, evt vanlig brunt sukker
1 ss sitronsaft
Skall fra 1/2 sitron
Selve kakebunnen:
200 gram bremyk
225 gram hvetemel
4 mellomstore egg
1 1/2 dl sukker
1 ts ekte vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
Tips: Du kan gjerne tilsette en neve hakka valnøtter, bruk da bare 200 gram mel

Fremgangsmåte

1. Dersom du velger å lage vaniljekrem, start med det og sett til side.
2. Skrell eplene og del i tynne båter. Press over en ss sitronsaft og dryss over kanel og sukker.
3. Start på kakebunnen:
4. Smelt smøret og sett til side.
5. Ha egg i bakebolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
6. Pisk eggene til eggedosis og spe gradvis med sukker.
7. Sikt over Hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, vend dette inn.
8.Til slutt vendes det smeltede smøret inn.
9. Kle kakeformen med bakepapir og smør kantene.
10. Ha halvparten av kakerøren i formen, legg så over eplene.
11. Legg 2/3 av vaniljekremen over eplene og smør den forsiktig ut.
12. Ha over resten av kakerøren.
13. Strø over sukker eller perlesukker og et dryss med kanel.
14. Stekes ved 175 grader i 45-50 minutter.
15. Avkjøles noen minutter i formen før den serveres.
Serveres lun med is, pisket krem eller vaniljekrem.
Lykke til!!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!