Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

3,5 dl sukker
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
2 egg
150 g smeltet Bremykt
Så mange epler du ønsker
Karamelliserte epler:
Så mange epler du ønsker (jeg fyller en stekepanne full)
1 dl sukker
2 ss Bremykt
2-3 ts kanel
1 boks Piano vaniljekrem

Fremgangsmåte

Bland sammen alle tørre ingredienser til kaken i en bolle. Rør inn smøret, deretter eggene. Fordel røren jevnt i en liten form, 20 cm x 30 cm, med bakepapir i bunnen.
Karamelliserte epler:
Skrell og rensk eplene, del dem i båter. Ha eplebitene i en stekepanne sammen med sukker, smør og kanel. Varm opp til eplene er møre og karamelliserte. Legg eplebitene jevnt utover kaken. Hvis det er noe karamellsaus igjen i stekepannen, så fordel det over eplene.
Bre vaniljekremen jevnt over eplene.
Legg eplebåter (ikke karamelliserte) tett i tett oppå vaniljekremen.
Strø over perlesukker.
Stek på 175 grader i minst 50 minutter.
Server gjerne med en klatt vaniljeis til.

Loading content...