En eplekake som er en vidunderlig blanding av den berømte franske Tarte Tatin og tradisjonell norsk eplekake. Denne er et must i heimen hver høst. Den smaker helt klart best med sure, faste epler fra hagen, men butikkepler kan også brukes. Bare pass på at de er så faste i kjøttet som det er mulig å få dem. Jeg vil ha mange epler i eplekaken min, så jeg bruker iallefall 10 epler av normal størrelse i denne kaken, men det er helt opp til den enkelte hvor mange epler man bruker. Røren er tykk, nesten som en deig. Det skal den være. Bruk litt tid på å fordele den og vaniljekremen jevnt i formen. Resultatet blir verdt det.Det er viktig at kaken steker lenge nok, slik at den ikke er rå i bunnen. Vaniljekremen øker steketiden ganske så betraktelig sammenlignet med eplekaker uten vaniljekrem.

Ingredienser

3,5 dl sukker
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
2 egg
150 g smeltet Bremykt
Så mange epler du ønsker
Karamelliserte epler:
Så mange epler du ønsker (jeg fyller en stekepanne full)
1 dl sukker
2 ss Bremykt
2-3 ts kanel
1 boks Piano vaniljekrem

Fremgangsmåte

Bland sammen alle tørre ingredienser til kaken i en bolle. Rør inn smøret, deretter eggene. Fordel røren jevnt i en liten form, 20 cm x 30 cm, med bakepapir i bunnen.
Karamelliserte epler:
Skrell og rensk eplene, del dem i båter. Ha eplebitene i en stekepanne sammen med sukker, smør og kanel. Varm opp til eplene er møre og karamelliserte. Legg eplebitene jevnt utover kaken. Hvis det er noe karamellsaus igjen i stekepannen, så fordel det over eplene.
Bre vaniljekremen jevnt over eplene.
Legg eplebåter (ikke karamelliserte) tett i tett oppå vaniljekremen.
Strø over perlesukker.
Stek på 175 grader i minst 50 minutter.
Server gjerne med en klatt vaniljeis til.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!