Kjempegod og saftig eplekake med muskat, kanel og perlesukker.

Ingredienser

200 gram smør, Bremykt
200 gram sukker
2 egg
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 ts vanilesukker
1/2 - 1 ts malt muskat
2 - 3 syrlige epler
Kanel/perlesukker
Mandler

Fremgangsmåte

1. Rør smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn et og et egg om gangen.
3. Tilsett hvetemel iblandet bakepulver, vanilesukker og malt muskat.
4. Fyll 2/3 av røren i en rund springform, 22 cm i diameter.
5. Skrell eplene, fjern kjernehus og del de i båter.
6. Fordel eplebåtene over deigen i formen, og legg resten av deigen (1/3)
I klatter oppå eplene.
7. Strø kanel, perlesukker og hakkede mandler over.
Stek kaken på nest nederste rille på 180 gr i ca 42 - 45 minutter.
Bruk en tynn strikkepinne for å se om kaken er gjennomstekt.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!