Kjempegod og saftig eplekake med muskat, kanel og perlesukker.
200 gram smør, Bremykt
200 gram sukker
2 egg
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 ts vanilesukker
1/2 - 1 ts malt muskat
2 - 3 syrlige epler
Kanel/perlesukker
Mandler
1. Rør smør og sukker lyst og luftig.
2. Rør inn et og et egg om gangen.
3. Tilsett hvetemel iblandet bakepulver, vanilesukker og malt muskat.
4. Fyll 2/3 av røren i en rund springform, 22 cm i diameter.
5. Skrell eplene, fjern kjernehus og del de i båter.
6. Fordel eplebåtene over deigen i formen, og legg resten av deigen (1/3)
I klatter oppå eplene.
7. Strø kanel, perlesukker og hakkede mandler over.
Stek kaken på nest nederste rille på 180 gr i ca 42 - 45 minutter.
Bruk en tynn strikkepinne for å se om kaken er gjennomstekt.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!