Dette er en av de saftigste og beste eplekaken jeg har smakt! Som er like god neste dag.
300 g Bremykt smør
300 g sukker
3 egg
350 g hvetemel
1 dl melk
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
200 g syrlige epler i små biter
1 ss perlesukker
1 ts kanel
ca. 350 g - 400 g syrlige epler i skiver med skall eller uten skall.
2 ss perlesukker
2 ts kanel
1: Sett ovnen på 180 grader.
2: legg (200 g ) eplebitene i en pose og Tilsett 1 ss perlesukker og 1 ts kanel. Rist godt,
3: Bland eple båter (ca 350- 400 g ) med 2 ss perlesukker og 2 ts kanel.
4: Pisk romtemperert Bremykt smør og sukker hvit. Pisk inn ett og ett egg av gangen. Rør inn de tørre ingrediensene, Rør inn melk og til slutt rør inn eplebitene ( 200 g ).
5: Ha røren i en rund form ( 26 cn i diameter ) med bakepapir i bunnen.
6: Legg eplene ( ca 350 g - 400 g ) med skallsiden tett nede i røra. Når du trør det er fullt, så er det plass til minst 1 eple.
7: stekes i ca 45 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!