Siden man bruker rømme i deigen blir denne kaken ekstra saftig og smuldredeigen på toppen gir den litt ekstra sprøhet.
100 g Bremykt steke og bake eller usaltet smør
2 dl sukker
2 store egg, romtemperert
2 dl rømme
1 ts natron
3 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts finmalt salt
1 ts vanilje essens
2-3 medium store norske epler
1/2 sitron saften fra denne
1 ts Ceylon kanel
Smuldredeigen
100 g lettkokte havregryn
70 g kokosmasse
100 g sukker
100 g Bremykt eller smør
Sett ovnen på 175 C over- og undervarme.
Skrell eplene og fjern kjernehusene og del dem i tynne båter. Legg dem i en skål og bland dem med saften fra 1/2 sitron og kanelen.
Rør sammen smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
Tilsett eggene ett av gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett natron i rømmen og rør det godt sammen før du tilsetter det i røren og rører det godt sammen.
Sikt hvetemel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel røren jevnt i kakeformen, stikk eplebåtene med den tynne siden ned i deigen i en sirkel. Ha smuldredeig på toppen.
Smuldredeigen
Lag smuldredeigen først ved å blande havregryn, kokosmasse og sukker i en bolle, deretter smuldrer du inn mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).
Stekes midt i ovnen i ca 50 min, stikk en kakepinne inn i kaken for å sjekke at den er ferdigstekt.
Kaken serveres lun med pisket krem, vaniljekesam eller vaniljeis til.
Happy baking <3
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!