Med Høstens fantastiske Epler, vaniljeis på siden, er dette en Eplekakedrøm🤩
250 gram Hvetemel
125 gram Bremykt
2 Eggeplommer
125 gram sukker
1 Ts Bakepulver
1 Ts Vaniljesukker
Ca 4 Epler
Sukker
Kanel
I kjøkkenmaskin blandes mel med smør i terninger.
Tilsett resten og kjør maskinen med K krok, til deigen samler seg.
Klem halvparten av deigen ut i en bakepapirkledd springform.
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter.
Legg eplebåtene i formen og strø over kanel og sukker etter ønsket mengde.
Resten av deigen kjevles ut og skjæres i strimler, disse legges over eplene.
Kaken stekes på 175 grader, i ca 40 minutter.
Nytes Gjerne lunken, med vaniljeis.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!