Super god eplekake med hagens epler og vaniljeis til.
1 liter vaniljesaus (Piano)
250g bremykt
500g sukker
800g hvetemel
6ts bakepulver
4ts vaniljesukker
Pynt
6-8 epler
6ss kanel
4ss sukker
1.Ha vaniljesaus,smør og sukker i kjele og varm opp til middelsvarme under omrøring til smøret er smeltet og alt er godt blandet.
2.Avkjøl i noen minutter.
3.Bland di tørre ingrediensene i en stor bakebolle.
4.Ha i vanilje/smørblandingen røres jevn og klumpfri.
5.Hel deigen i en bakepapirkledd stor langpanneform. Ca 30×40cm
6.Ha i epler,sukker og kanel til pynt.
7.Stekes midt i ovnen på 175°c i 40 min.
8.Avkjøl kaken i formen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!