Aller best blir paien om du bruker epler fra egen hage, men god blir den uansett.
8-10 småepler fra hagen, evt 3-4 store epler (f.eks Pink lady)
100 g Bremykt steke og bake
1,5 dl hvetemel
1 dl havregryn
3 ss sukker
1 liten neve solsikkekjerner
3 ts brunt sukker
2 ts kanel
Smør en liten springform (evt en brødform) godt.
Fjern kjernehusene i eplene og del dem i båter, legg båtene tett i forma.
Dryss kanel og brunt sukker over eplene.
Lag smuldredeig av mel, havregryn, sukker og romtemperert smør.
Fordel smuldredeigen over eplene og dryss over solsikkekjerner.
Stekes på 200 grader i 20-25 minutter, følg med og ta paien ut når den er gyllen på toppen og eplene er myke.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!