En saftig og smakfull eplekake med epleskiver som er karamellisert.

Ingredienser

220 g Bremykt
2 dl. helmelk
4 egg
5 dl. sukker
4 ts. bakepulver
6 dl. hvetemel
5 epler
1 ts. kanel

Fremgangsmåte

Eplene skrelles, og deles i skiver. 200 g. sukker og 2 ss. vann varmes i stekepanne eller kjele. Når sukkeret er karamellisert vendes epleskivene i, og får trekke i ett par minutter. Ta opp epleskivene, og legg de utover på en fjøl.
Kaken:
Bremykt smør og melk kokes opp.
Egg og sukker piskes.
Tilsett hvetemel, kanel, og bakepulver.
Hell røren i springform og dytt epleskivene ned i røren. Dryss over tynt lag sukker og kanel.
Stekes på nederste rille i 225 grader i 20-25 min. Sjekk med kakenål, og legg gjerne over litt bakepapir mot slutten av steketiden.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!