Er du glad i kladdekake? Dette er en blondievariant, med epler og nøtter😋 Resultatet blir en karamellisert og vanvittig god eplekake, som garantert forsvinner fra kakebordet ganske så kjapt! Glemte nesten - at best av alt; den er kjapp og enkel å lage! Ingen mikser, bare å røre alle ingrediensene sammen og helle i formen.

Ingredienser

125 gram smeltet Bremykt
2 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
2 ta vaniljesukker
1/2 ts salt
2-3 epler
Kanel
Mandler

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene sammen med en stålvisp, hell røren i en bakepapirkledd og smurt springform (min form var 20 cm).
Skrell eplene og del i tynne båter. Ha på kanel og bland godt så alle eplene får kanel på seg. Et tips er å riste de i en plastpose. Fordel eplene over røren, i mønster eller bare jevnt fordelt. Hakk litt mandler og strø over.
Stek på 175 grader. Pga eplene blir steketiden en god del lenger enn for vanlig kladdekake. Stek i 50-60 min.
Avkjøl litt før du løsner formen. Server med en god vaniljeis eller litt lettpisket krem.
Tips! Denne kaken kan fint lages med glutenfritt mel!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!