Enkel og kjapp rør sammen for hånd eplekake som krever lite forberedelser og utstyr. Super å lage når man plutselig får lyst på noe godt eller får beskjed om besøk på kort varsel.

Ingredienser

4 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
(Blandes)
75 g margarin/smør, smeltet og avkjølt
1,25 dl melk
2 egg
(Blandes i det tørre)
2 store epler, skrelt, delt i 4, så hver bit i 4 igjen.
1 boks vaniljekrem (kan droppes)
Sukker og kanel til å strø over kaka

Fremgangsmåte

Sett ovn på 175 grader, smør ei springform på 24 cm, og kle bunn med bakepapir.
Skrell epler og del de i 4. Del hver bit i 4 igjen. Legg til sides.
Bland det tørre, ha i det våte, bland og ha røra i springformen. Denne røres kjapt ut for hånd. Dert utover vaniljekrem over hele kaka (kan droppes)
Stikk eplebåter litt ned i kaken.
Strø over kanel og til slutt strø over sukker.
Stekes på rille over midten i ovnen i ca 45 min. Test med pinne og ikke stek for lenge. Tørr kake er ikke godt. Blir kaken fort mørk, legg over bakepapir, mot slutten av steketiden.
La kaken avkjøle til lunken og nyt som den er, eller sammen med is eller lettpisket krem.
Den er også nydelig med et dryss med hakkede mandler over før steking, for litt ekstra krønsj, men dette er ikke barna her i huset så glad i.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!