Kjempegod eplekake .Enkel å lage og har god holdbarhet. Kan fryses hvis ønskelig, men blir som regel spist opp før kommer så langt.Vil du lage i en stor langpanne så dobler du oppskriften.

Ingredienser

3 egg
3 dl. sukker
4,5 dl hvetemel
100 gram smeltet Bremykt Steke og Bake
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1,5 dl melk
Ca 4 store epler
Sukker og kanel til å strø på kaken før steking

Fremgangsmåte

Denne oppskriften holder til en liten langpanne.
1. Pisk eggedosis av egg og sukker
2. Rør inn smeltet, avkjølet smør
3. Bland det tørre sammen og rør inn det og melka
4. Ha røren i smurt form
5. Skrell og rens eplene. Del de i båter. Fordel de jevnt utover kaken.
6. Strø på sukker og kanel.
Stekes ved 200 grader celcius i 25-30 minutter.
Prøv med en kakenål/pinne. Henger det ikke fast deig på pinnen er den klar.
Steketiden kan variere etter mengde epler du har på.
Serveres som den er eller med pisket krem, vaniljesaus eller is til.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!