Sprø topp, myk inni!
2 eggeplommer ( gjerne romtemperte)
1 egg
1 dl sukker
150 g smeltet bremykt Steke og Bake
2 1/5 dl hvetemel
1ts bakepulver
3-4 epler ( gjerne syrlige)
1 ts kanel ( på eplene før marengs)
Marengs:
2 eggehviter
1 dl sukker
Litt hakkete mandler
Pisk eggeplommene, det hele egget og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet bremykt.
Rør forsiktig inn mel og bakepulver.
Skrell eplene og skjær dem i tynne båter.
Fyll røra i rund form og legg eplebåtene over.
Dryss på litt kanel.
Marengs: Pisk hitene stive. Ha i sukker og pisk litt til.
Fordel marengsen over eplene.
Strø til slutt hakkete mandler over. Stekes til marengsen er gyllen.
Rund form 26 cm
Over og undervarme 160 grader ca 45 min på nederste rille
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!