Supergod eplekake som har gått i generasjoner. Perfekt med hageepler og gjerne en dæsj vaniljeis til. Det oser norsk tradisjon av denne kaken!

Ingredienser

150 gram ekte smør
1 1/2 dl sukker
2 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4-5 hageepler
Perlesukker
Kanel

Fremgangsmåte

Oppskriften passer i en 22 cm springform.
Husk å smøre formen!
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Smør smeltes og piskes sammen med sukkeret
3. Eggene tilsettes
4. Ha oppi alt det tørre: hvetemel, bakepulver og vaniljesukker
5. Skjær eplene i båter og trykk de ned i røren
6. Strø over perlesukker og kanel
7. Stekes i ca 30 min midt i ovnen på 175 grader
Serveres lunken med vaniljeis, krem eller vaniljesaus

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!