Tarte Tatin er en eplekake med karamellsaus. Den klassiske franske epleterten med rosiner er den beste epledesserten jeg vet om.

Ingredienser

* 200g sukker
* 4 små eple
* 70g Bremykt
* 25g kanel
* 100g rosiner
* 200g Bremykt
* 150g sukker
* 3 egg
* 200g hvetemel
* 1 ts bakepulver
* 1 ts vaniljesukker
* 6 ss helmelk

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 grader.
2. Skrell eplene, fjern kjernehusene og frøene før du kutter dem i biter.
3. Lag lys karamell av sukker i en kjele. Tilsett smøret når karamellen er lys, og rør det ut.
4. Hell karamell i en springform og legg eplene med rosiner og strø på kanel.
5. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og rør det hele forsiktig sammen. Tilsett melk, og fortsett røre til massen samler seg.
6. Fyll kakemassen oppå eplene i springformen.
7. Stek i ca 40 minutter og stikk en pinne i kaken. Er pinne tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.
8. La den stå på kjøkkenbenk i 10-15 minutter slik at den får satt seg litt. Legg en tallerken eller fat oppå formen og snu den rundt, slik at toppen nå blir bunnen.
9. Server med pisket kremfløte eller vaniljeis.
Bon appetitt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!