Skal du på hyttetur uten stekeovn og lyst på kake? Her er oppskrift på en utrolig saftig og god eplekake med karamell som bakes i panne.

Ingredienser

(12 porsjoner)
Kakebunn:
100 g Bremykt Mykere (ev. Bremykt Original)
1 dl melk
3 store egg, romtempererte
1 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
Fyll:
1 dl sukker
1 dl vann
25 g Bremykt Mykere (ev. Bremykt Original)
2-3 grønne epler, skrelt og delt i tynne skiver
Til servering:
Hakkede valnøtter, ønsket mengde

Fremgangsmåte

Du trenger: en høy stekepanne med slippbelegg og lokk (26 cm)
Smelt Bremykt, bland med melk og sett til siden. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Bland de tørre ingrediensene og sikt over, rør inn vekselsvis med blandingen av Bremykt og melk.
Fyll:
Kok sukker og vann i panna, til det er lys gyllent (rør minst mulig). Ta vekk fra varmen og rør inn Bremykt. Legg tett i tett med epler over karamellen, gjerne i mønster eller tilsett alle epleskivene samtidig og fordel utover. Jobb raskt, slik at varmen i panna beholdes (vær forsiktig så du ikke brenner deg). Sett panna tilbake på helt svak varme og hell over kakerøra. Legg på lokk og stek i 25 – 30 min (steketiden vil variere fra ovn til ovn og hvor lang tid du bruker på å legge eplene i mønster). Ikke ta av lokket før helt mot slutten av steketiden, slik at dampen slipper ut. Når kaka har en litt tørr overflate er den ferdig. Avkjøl kaka i minst 5 minutter før du hvelver den over på et passende fat. Dryss over valnøtter før servering.
Server gjerne med kald vaniljesaus, fløteis, pisket krem eller en god og fyldig yoghurt.
Tips:
Kaka kan fint bakes dagen før servering, den smaker minst like godt om ikke bedre!
Legg kakefatet helt inntil panna og snu raskt rundt.