Polsk eplekake - lignende (eller bedre ;) ) enn som jeg spiste hos bestemor. Med sprø bunn og topp, veldig saftig fyll. Best å servere med karamell saus og vaniljeis.

Ingredienser

Bunn/topp:
250g mel (vanlig)
150g Bremykt (hard og kald)
1 egg
2 eggeplommer
3 ss melis
1 ts bakepulver
Fyll:
1ts Bremykt
2kg epler
1 ss kanel
1 ss sukker ( ikke nødvendig ).
Kakeform 24X24
Bakepapir

Fremgangsmåte

Bland mel med bakepulver og melis, tilsett kald Bremykt og egg, bland sammen ( eller skjær opp med kniv og bland rask med hendene) , del på 2 og la den hvile i kjøleskap eller fryse til når blir du ferdig med å lage fyll .
Vask epler, skler og kutt i små biter eller rasp den.
Bruk stor panne med 1 ts smør, «stek» epler med sukker i ca 10/15 min og tilsett kanel.
Ta ut deigen fra kjøleskap og legg en del nede i kakeform (bruk bakepapir), tilsett eplefyll og den andre delen av deigen bruk på toppen.
Skal bakes i 170 grader (topp- og bunnvarme uten varm luft)
I ca 45/50 min.
Kan godt serveres varmt ! Med is og karamell saus.
Kan også dekoreres med melis.
NB du kan bruke mindre/mer sukker - karamell og is er også søt ;)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!