Denne rullekaken er fylt med syrlige, norske epler og en fløyelsmyk karamellkrem. En annerledes og fargerik eplekake med alle de kjente, gode smakene.

Ingredienser

Rullekake:
120 g valnøtter
70 g mandelmel
120 g melis
3 eggehviter
1 ss sukker
3 egg
50 g hvetemel
30 g Bremykt
0,5 ts kanel
0,25 ts muskat
Litt grønn geléfarge
Karamellkrem:
50 g sukker
2 ss vann
125 g Bremykt
200 g melis
0,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
En klype havsalt
Stekte epler:
2-4 syrlige epler
30 g valnøtter
25 g Bremykt
25 g sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

1. Varm ovnen til 225 grader. Kjør 100 g valnøtter i en food processor til det er finmalt.
2. Pisk 3 eggehviter og 1 ss sukker til stiv marengs i en kjøkkenmaskin.
3. Sett marengsen til side i en annen bolle og pisk sammen de finmalte valnøttene, 70 g mandelmel, 3 egg, 120 g melis, 0,5 ts kanel og 0,25 ts muskat til blandingen er luftig.
4. Tilsett 50 g hvetemel og rør det forsiktig inn.
5. Tilsett litt grønn geléfarge og rør til fargen er jevnt fordelt.
5. Vend inn marengsen forsiktig og rør deretter inn 30 g smeltet Bremykt.
6. Fordel røren jevnt på et stekebrett med bakepapir og stek i 5-7 minutter.
7. Ta brettet ut og legg et nytt bakepapir rett på toppen. Klem det forsiktig så det fester seg i kaken. Legg på et kaldt stekebrett og snu kaken opp ned. Fjern det varme stekebrettet, men la kaken ha bakepapir på begge sider mens den avkjøles.
8. Ha 50 g sukker og 2 ss vann i en kjele og kok opp på sterk varme uten å røre. Når blandingen har blitt mørk gyllen tar man platen til side og tilsetter 25 g Bremykt i terninger. Rør dette godt sammen. Ha kjelen tilbake på platen og tilsett gradvis 0,5 dl fløte. La blandingen koke i ca. 2-3 minutter til den begynner å tykne. Ha karamellen gjennom en sil for å fjerne krystaller og tilsett deretter en klype havsalt. Avkjøl i fryseren.
9. Pisk 100 g romtemperert Bremykt og 200 g melis til det er hvitt. Tilsett den avkjølte karamellen gradvis mens man pisker.
10. Skrell og fjern kjernehusene på 2-4 syrlige epler avhengig av størrelsen. Hakk eplene i ganske små biter eller tynne små skiver. Grovhakk 30 g valnøtter
11. Smelt 25 g Bremykt i stekepannen og tilsett valnøttene. La de surre i et par minutter på middels/sterk varme før du tilsetter epler, sukker og kanel. La blandingen surre under omrøring til de har blitt litt møre.
12. Ha de stekte eplene på en tallerken og avkjøl i fryseren i ca. 15 minutter.
13. Fjern bakepapiret fra toppen av den avkjølte rullekaken. Smør karamellkrem utover i et jevnt lag. Spre deretter de stekte eplene utover.
14. Rull kaken samtidig som du fjerner bakepapiret som nå dekker bunnen. Det er meningen at stekeskorpen skal henge fast i papiret, det gir et litt røffere uttrykk på kaken.
15. Pynt med et melisdryss og et par kanelstenger.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!