Saftig, deilig eplekake med syrlige epler med mye smak! Toppet med kanel. Perfekt lunken med vaniljesaus, is eller krem.

Ingredienser

7 stk epler (helst syrlige)
Saften av 1 sitron
1-2 dl Appelsinjuice eller eplejuice
500g bremykt (romtemp) eller flytende
450-500g sukker
8 egg
500g hvetemel
3ts vaniljesukker
3ts bakepulver
3ss kanel

Fremgangsmåte

Skrell og skjær eplene i større skiver og ha i en bolle med kaldt vann, saften av halve sitronen og appelsinjuice, sett til side.
Rør egg og sukker hvitt, bland inn 1 og 1 egg om gangen. Rør så forsiktig inn blandingen mel, vaniljesukker, bakepulver og kanel. Rør så sammen godt. Når røren er litt «stiv» ha i ca 1-2dl appelsinjuice.
Ha røren i en stor langpanne (husk å smøre) eller bruk bakepapir. Stekes på 190-200 grader i 30-45 min (forskjell på ovn)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!