Saftig og god eplekake, som smelter på tunga! Fått mye skryt av den, og sjefen min som ikke spiste epler/eplekake elsket den! Ho ville ha oppskriften min :)
280 gr Bremykt
6 egg
3 dl melk
6 1/2 dl sukker
4 ts bakepulver
8 dl hvetemel
4 store epler
Sukker og kanel til å ha på toppen av kaka (blanding av 1/2 dl sukker og 6 ss kanel)
1. Smelt smøret og la det bli temperert
2. Skrell eplene og del de i små, små biter
4.Pisk egg og sukker til eggedosis
5. Ha oppi melk, bakepulver og hvetemel
6. Spe i smøret, mens man rører om
7. Vend i eplene i røra med en slikkepott
8. Ha røra over i ei smurt langpanne (eller bruk bakepapir)
9. Strø på sukker og kanel blandingen
10. Stekes i ovnen v/ 180°C i 45 min, på nederste rulle
11. La kaken hvile ca 5 min før servering
12. NYT!!! :)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!