2 egg
2 1/2 dl sukker
120 gr Bremykt Steke og Bake
1 dl matfløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl vaniljekrem (lag selv eller kjøp ferdig fra TINE)
4 epler (Gjerne noen med frisk/syrlig smak. Pink Lady er supre)
En god ss sukker
En god 1 ts kanel
En god håndfull valnøtter
Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smøret, hell matfløten i smøret og varm opp til kokepunktet. La blandingen avkjøles litt og tilsett den i eggedosisen i en tynn stråle mens du lar vispen gå. Bland siktet mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen.
Smør en rund (26 cm) eller firkantet form eller kle den med bakepapir og hell røren i formen.
Sprøyt vaniljekremen på toppen av røren. Skrell og del eplene i båter, og stikk de tett i tett ned i deigen over hele kaken. Til slutt strør du over sukker, kanel og de grovhakkede valnøttene og setter kaken i ovnen (nederst).
Kaken stekes ved 180 grader i ca 40 - 50 minutter. Hvis kaken ser litt brun ut etter ca 30 minutter så kan du legge et bakepapir over til kaken er ferdig stekt.