Eplekake er godt, men eplekake med herlig vaniljekrem og valnøtter er bare en helt fantastisk smaksopplevelse. Prøv! Du vil ikke angre.

Ingredienser

2 egg
2 1/2 dl sukker
120 gr Bremykt Steke og Bake
1 dl matfløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl vaniljekrem (lag selv eller kjøp ferdig fra TINE)
4 epler (Gjerne noen med frisk/syrlig smak. Pink Lady er supre)
En god ss sukker
En god 1 ts kanel
En god håndfull valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt smøret, hell matfløten i smøret og varm opp til kokepunktet. La blandingen avkjøles litt og tilsett den i eggedosisen i en tynn stråle mens du lar vispen gå. Bland siktet mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen.
Smør en rund (26 cm) eller firkantet form eller kle den med bakepapir og hell røren i formen.
Sprøyt vaniljekremen på toppen av røren. Skrell og del eplene i båter, og stikk de tett i tett ned i deigen over hele kaken. Til slutt strør du over sukker, kanel og de grovhakkede valnøttene og setter kaken i ovnen (nederst).
Kaken stekes ved 180 grader i ca 40 - 50 minutter. Hvis kaken ser litt brun ut etter ca 30 minutter så kan du legge et bakepapir over til kaken er ferdig stekt.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!