Saftig og god eplekake, uten melk.
4 egg
4 dl sukker
2 dl smeltet Bremykt
4 dl mel
2,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3-4 epler
1 ts eplelikør eller akevitt (kan sløyfes)
Rør eggedosis av egg og sukker
Tilsett bakepulver og vaniljesukker
Ha i mel, og sett mixeren på laveste fart mens du heller i smøret. Ha i likør/akevitt til sist.
Skrell og del eplene i båter. Ha disse i en plastpose med sukker og kanel. Rist posen godt så alle bitene blir dekket av sukker og kanel.
Hell røren i en middels springform som er smurt. Legg eplebitene på topp.
Stek på rist på nederste rille ved 175 g i 40 - 45 minutter.
Kaken vil dette litt sammen på midten..
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!