Verdens beste eplekake med vanilje. Den tar litt tid å laga, men er vert å venta på. Alle elsker denne.

Ingredienser

125 g Bremyk
125 g sukker
250 g kveitemjøl
1 1/2 ts bakepulver
1 egg
4 store syrlige epler, eller meir om du får plass
Ca 180 g fersken og aprikos syltetøy
2 pk Vaniljesaus
1/2 l mjelk

Fremgangsmåte

Lag vaniljesaus som angitt på pakken, men med mindre mjelk.
Smør kakeforma (24-26cm).
Rør Bremyk og sukker kvitt.
Ha i mjøl, bakepulver og lettpiska egg og bland saman.
Ha ca 2/3 av deigen i botnen og langs kanten av forma.
Smør syltetøyet over botnen.
Skrell eplene og skjær dei i båter eller i bitar og ha dei i forma. Eg pleier å ha skallet på, men det kjem an på kva type eple som blir brukt. Hell over vaniljesausen.
Rull resten av deigen til tynne strimler og lag gitter over. Steik ved 200 °C i 30 min.
Avkjøl og nyt.
Kaka er like god neste dag.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!