Bremykt Logo

Nydelig gulrotkake som kan litt bli favoritt når den smakes. Den smelter på tungen.

Ingredienser

Kake
230grams smeltet bremykt margarin eller
1 kopp vegetabilsk olje
1 1/3 kopp sukker
3 egg
2 kopp siktet hvetemel
2-3 teskje kanel
1 teskje natron
1-2 teskje vanilla sukker
1/2 teskje salt
3 kopp revet gulrot
1 kopp hakket valnøtter
Kremost Frosting
200 grams Philadelphia light kremost
2 dl kremfløte
2 ss bremykt margarin, romtemperert
2 ts melk
1 ts vanilla essens
3-4 kopp melis
Valnøtter til pynt

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 176 grader. Smør og ha litt mel i en rund kakeform.
2. Pisk egg, sukker og smør eller olje med lav hastighet i ca 1 minutt. Ha i hvetemel, kanel, vanilla sukker, natron og salt. Bland forsiktig med miksmaster eller kjøkkenmaskin i ca 1 minutt. Ha i revne gulrøtter og hakkede valnøtter. Rør det godt inn.
3. Hell i røra i formen. Stek i ovnen ca 40-45 minutter.
4. Avkjøl på rist.
Frosting
I en bolle, pisk kremfløte helt til den bli til smør. Ha den på siden.
I annen bolle, pisk godt kremost, smør, melk, vanilla essens. Bland melis litt etter litt og rør pisket krem etterpå.
Del kaka i 2 eller 3 lag.
Smør på et lag med glassuren på bunnen. Så den andre lag. Ha på lokket og smør alt godt. Pynt med valnøtter og gulrot.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!