Bremykt Logo

Suksesskake i tre lag

Ingredienser

300g. Mandler
300g. Melis
8stk. Eggehvite
3dl. Kremfløte
2ts. Vanillapaste
350g. Sukker
8stk. Eggeplommer
400g. Bremykt
100g. Dronningens sjokolade
2dl. Kremfløte
30g. Sukker
50g. Bremykt

Fremgangsmåte

Mandelbunn;
300g. Mandler
300g. Melis
8stk. Eggehviter
- Fordel mandlene på en bakepapirkledd langpanne og stek de på over/undervarme 150’c i 15min.
- Avkjøles etter steking
- Pisk eggehviter til luftig og fast marengs
- Kjør mandlene i foodprosessor til de er finmalte, bruk gjerne pulsfunksjon eller kjør maskinen i korte omganger, til du har fint hakkede mandler.
- Vend mandler og melis sammen.
- Vend mandelmiksen inn i marengsen
- Fordel røren på 3stk, bakepapirkledde former, med en diameter på ca. 19cm.
- Stekes på nederste rille i ca.30min. ved 170’c over/undervarme.
- Avkjøl bunnene.
Suksesskrem;
3dl. Kremfløte
2ts. Vanillapaste
350g. Sukker
8stk. Eggeplommer
400g. Bremykt
- Ha fløte, vanillapaste, sukker og eggeplommer i en gryte, varm det opp på middels varme til det når kokepunktet, mens du rører konstant, ellers får du klumper av kokt eggeplomme.
- Avkjøl massen i vannbad, rør gjerne i 5 minutter til, slik at det avkjøles raskere, den bør ikke være varmere enn romtemperert.
- Visp romtemperert Bremykt luftig og lyst i kjøkkenmaskinen og tilsett den avkjølte vaniljekremen, visp i 1-2 min. til.
- Sett sammen mandelbunnene og smørkremen lagvis, pass på at smørkremen dekker hele yttersiden av kakebunnene, for ellers vil ikke sjokoladekremen feste seg.
- Ta deg gjerne tid til å gjøre utsiden av kaken så glatt og jevn som mulig, for å få et penest mulig resultat.
- Sett kaken i fryseren til neste dag.
Sjokoladeglasur;
100g. Dronningens sjokolade
2dl. Kremfløte
30g. Sukker
50g. Bremykt
- Del sjokoladen i små biter og ha den over i en bolle
- Kok opp fløte og sukker
- Hell den kokende fløten over sjokoladen, la det stå i ro i ett minutt og rør så rolig med en slikkepott, til alt har smeltet sammen til en glatt glasur, rør så inn romtemperert Bremykt
- Sett glasuren til avkjøling på benken, med et klede over (ikke plastfolie), til den har avkjølt seg til romtemperatur, rør den lett med jevne mellomrom.
Nå kommer finaleinnspurten;
- Sett en langpanne på benken, legg bakepapir oppå og sett en bolle oppå, den bør ha en diameter på ca.10cm.
- Sett den frosne kaken oppå bollen, uten fat eller noe annet under kaken.
- Hell den romtempererte sjokoladeglasuren langs kanten på kaken først, slik at det dekker sidene og hell så resten over toppen av kaken. Du kan fint hjelpe til med en spatula.
- La glasuren dryppe av seg, før du flytter kaken over på et fat og setter den til tining i kjøleskapet.
- Dekorer kaken med friske bær eller annet du ønsker å dekorere med.
- Glasuren som ligger igjen på bakepapiret, kan du helle i en bolle og vend inn puffet ris, fordel det i muffinsformer,sett de i kjøleskapet en times tid, så har du nydelige risboller.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!