Saftig blåbærkake med marsipan

Deilig kake som lages med friske eller frosne blåbær og marsipan.

Dsc 2740
Anniken Nordmark

Denne oppskriften har jeg laget selv, men er inspirert av min bestemor som alltid har noe godt å servere når vi kommer på besøk. Jeg plukker blåbæra i hagen, da vi bor omtrent midt i skogen.

Ingredienser

100 g Bremykt
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
150 g marsipan
300 g blåbær (ferske eller frosne)

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett egg av gangen. Bland det tørre og sikt inn. Rør inn melken. Rasp marsipanen grovt på et råkostjern og vend inn. Vend inn blåbærene.

Smør en liten langpanne, omtrent 30×40 cm, og hell i røra. Stek midt i ovnen ved 200ºC i 15-20 minutter. La kaken avkjøles og del i passe store biter.

Kaken kan også stekes som muffins. Nytes helst ute i sola mens du drømmer deg tilbake til sommerferien.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet