Bremykt Logo

Deilig kake som lages med friske eller frosne blåbær og marsipan.

Ingredienser

100 g Bremykt
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
150 g marsipan
300 g blåbær (ferske eller frosne)

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett egg av gangen. Bland det tørre og sikt inn. Rør inn melken. Rasp marsipanen grovt på et råkostjern og vend inn. Vend inn blåbærene.
Smør en liten langpanne, omtrent 30×40 cm, og hell i røra. Stek midt i ovnen ved 200ºC i 15-20 minutter. La kaken avkjøles og del i passe store biter.
Kaken kan også stekes som muffins. Nytes helst ute i sola mens du drømmer deg tilbake til sommerferien.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!