Mulig den beste Oreokaken

Verdens beste oreokake. Selv har jeg ikke vært særlig glad i oreokaker da de fort blir ekstremt søt og mektig. I min egen oppskrift er sukkermengden kraftig redusert. Dette er oreokaken du gjerne tar mer enn ett stykke av. Venner og kollegaer bestiller denne kaken da den har en god balanse mellom smaker og sødme. Enkel å lage og smaker helt nydelig!

Img 20181004 193049
Silje Totland Jensen

Har kommet frem til denne oppskriften selv ved å prøve meg frem med tanke på sukker mengde. Dette er kaken folk vil ha oppskriften på og ber meg lage til spesielle anledninger, både på jobb og fritid.

Ingredienser

3 pk oreokjeks
100 g smør (bremyk)
1 pk philadelphia kremost naturell
1 dl melis
3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 pk freia sjokolademousse med melkesjokolade

Fremgangsmåte

1. Knus nesten 2 pk oreokjeks (la det være igjen 5 kjeks). La det gjerne være litt grove biter. Smelt smør og bland i den knuste kjeksen. Bruk en 22cm form og fordel kjeksen i bunn. Sett på kjøl.
2. Pisk kremost sammen med 1 dl melis.
3. Pisk krem av fløte og 1 ss sukker.
4. Ta 2-3 ss pisket krem og bland inn i ostemassen. Sett resten av kremen i kjølen til senere.
5. Fordel ostemassen over kjeksbunnen. Ta så de 5 kjeksene som var igjen og knekk de opp i litt store biter (jeg knekker de i ca 4 biter). Fordel bitene og trykk de lett ned i ostemassen, sett på kjøl.
6. Lag sjokolademoussen etter beskrivelse på pakken. Ønsker du lage din egen mousse er det selvfølgelig en mulighet.
7. Knekk opp 5 - 6 kjeks til fra den siste pakken og bland inn i moussen. Fordel så moussen oppå ostemassen. La kaken nå stå på kjøl i ca 1 time.

8. Etter en time tar du ut kaken og resten av kremen, og fordel kremen på toppen av kaken. Pynt så med resten av kjeksen. Jeg pleier å finknuse kjeksen og drysse dette på toppen av kaken

Bør lages dagen før servering. La stå på kjøl, ta den ut 15 - 30 minutter før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet