God, gammeldags BLØTEKAKE

En ekstra høy bløtkake med friskt fyll. Laget med to sukkerbrød.

39496802 10155309431177242 1227248585133785088 n
Sverre Jentoft Bratlie

Denne oppskriften funker alltid og gir en god gammeldags blåtekake. Til 17.mai med rød-og blå bær. Til jul med julete pynt. Påske med gul pynt osv.

Ingredienser

Sukkerbrød (bakes i to runder)
5 egg
1 kopp sukker
1 kopp mel
1 kopp potetmel
3 ts bakepulver

Til fyll/pynt: 1 liter kremfløte, i pakke ferdig vaniljekrem, i boks fruktcoctail, 2 kiwi, friske bringebær, bringebærsyltetøy, blåbær og blåbærlikør, melk.

Fremgangsmåte

Bunner:
Egg og sukker til stiv eggedosis, vend inn det tørre. Ha i smurt og melet springform.
Inn i kald ovn, 180grader i 20 min.
Bunn nr 2 i ca 15 min, da ovnen er varm

Montering: Del begge bunner i 3. annenhver bunn smøres med bringebærsyltetøy og dekkes med vaniljekrem som er pisket opp. De andre bunnene dynkes forsiktig med melk evnetuelt med litt blåbærlikør. Ha på fruktcocktail som er knust med stavmikser. Ha på stivpisket krem, spar 2/3 til pynting.
Sett punnene annenhver gang på hverandre. La trekke til dagen etter. Pynt med sprøytepose/stjerne på sidene og lag soner på toppen for å legge på kiwi og bringebær.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet