Suksesskake

Verdens beste mandelbunn med smørkrem 😊

20130731 141502
Margunn Anita Erdal

Denne kaka har alltid stått på bordet hos familien min. Mamma var alltid flink med denne kaka, men då ho blei sjuk viste ho meg korleis eg skulle klara å baka denne. Eg besto sa ho og derfor må denne væra med i alle selskaper. Ho døde på min 49 års dag, så dei 2 gule postit lappane oppskrifta står på er som gull for meg.

Ingredienser

200 g mandler
200 g melis
1 ts bakepulver
4 eggekviter
4 eggeplommer
100 gr sukker
1 dl kremfløyte
100 gr Bremykt smør

Fremgangsmåte

Mal mandler, pisk eggekviter. Ha malte mandler, melis og bakepulver oppi dei ferdig piska eggekvitene. Vend om slik at alt blir ei fin masse. Ha dette i ei smurt form (24 cm). Eg har bakepapir i bunnen. Steikes i ca 45-50 min på 150 grader nederst i ovnen. La bunnen stå med med handkle til den er avkjølt.

Så er da den gode smørkremen.
4 eggeplommer som skal rørast godt sammen med 1 dl kremfløyte, 100 gr sukker i ei panna. Rør heila tida til da kokar opp. Kjøl av (nesten kaldt) ha i 100 gr Bremykt smør og rør til smøret er heilt utrørt og ha kremen over kakebunnen. Sett kaka kjølig, den kan frysast og er glutenfri.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet