Gulrotkake med ostekrem.

Nydelig god og saftig gulrotkake. Den kan fryses, og er fortsatt saftig og god etterpå.

20181005 195529
Gro Kristin Solum

Denne oppskriften har jeg vært med å satt sammen selv. Da vi på skolekjøkkenet i mat og helse i 1992, fikk en ingrediensliste og måtte finne ut selv hvilke mål vi skulle bruke. En riktig moro oppgave jeg greide veldig bra. Skal ikke skryte på meg kunnskap, men at jeg hadde flaks den dagen, var det ingen tvil om :)
Og i hver konfirmasjon, dåp, bryllup eller andre feiringer vi er på. Ønsker folk at jeg baker denne nydelige gulrotkake. Så den er jeg stolt av :)

0 vurderinger
Skriv ut

Ingredienser

Kakerøre:
4 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
1 1/2 dl soyaolje
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts kanel
4-5 dl revet gulrot

Fyll
150 gram margarin/smør
200 gram orginal philidelfia ost
250 gram melis
1 ts vaniljesukker.. 

Fremgangsmåte

Jeg har bare alt sammen mens miksern pisker i vei.. 
Hell det hele i en kakeform str 24 i dm.. 
Stek det midt i ovnen på 180 grader i 30-40 minutt.. 

Ta kaken ut av ovnen, å la den avkjøle seg i romtemperatur.
Miks sammen fyllet og smør fyllet utover kaka når den er avkjølt.. 

Nam nam.. 

Gro Kristin <3

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet