Oselia kake. (Mørdeigkake med vaniljekrem.)

God smak med vaniljekrem og melisglasur.

20181010 175849
Marit Haugo

Bestemoren til mannen min bakte den ved spesielle anledninger.

Ingredienser

200 gram sukker.300 gram bremykt.400 gram hvetemel. 1 teskje bakepulver.1 pk.vaniljekrem.Melisglasur.

Fremgangsmåte

Sukker og smør blandes godt. Ha i hvetemel og bakepulver.Kna godt til det blir en fast deig.Pakk den inn i folie og legg kaldt i 30 min. Hvis deigen blir for hard ha litt vann på deigen ved utbaking.Kjevle ut deigen ca 28 cm.Legg på hver sin bakeplatr og stek 190 grader ca 10 min midt i ovnen.Avkjøles på rist. Legg den ene bunnen på et kakefat og legg på halvparten av en pk.vaniljekrem.Legg den andre bunnen oppå kremen og ha over den andre halvparten av kremen.Legg på den siste bunnen.Ha melisglasur farget med grønn konditorfarge over den siste bunnen.Ha på strøssel.Sett kaka kaldt og la den stå og trekke ett døgn til den blir myk.

Kaker
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift