Kjekssalami

Relativt er enkelt å lage til hverdag og fest.

0559d151 22da 42a0 9615 b650cd64be13
Julianna Belsvik

Barndomens favoritt. En oppskrift fra min mor. Digestive kjeks kan byttes ut med kjeks som ikke innholder sukker for.eks

Ingredienser

Kjekssalami

400 gr Digestive kjeks
200 gr Bremykt
140 gr melis
1,5 dl melk
30 gr bakekakao
100 gram valnøtter

Fremgangsmåte

Rist valnøttene og deretter grovhakke de i små biter (rosinstørrelse)
Digestive kjeks hakkes i forskjellige små størrelser.
Varm opp melken i kasserolle til middels varme, tilsett sukkeret og sikt til kakaopulveret.
Rør hele tiden til kokepunktet. Det skal bli en glatt blank masse som tykner litt. Kjøl ned til massen blir lunken og tilsett Bremykt og rør godt rundt til en glatt masse, tilsett den hakkede kjeksen samt de ristede valnøttene.
Legg massen stramt i en aluminiumsfolie eller plastfolie som en rullekake på ett fat og legg den deretter i kjøleskapet minst 4 timer.
Som en variasjon kan en også bruke litt romessens, rosiner eller hakkede aprikoser.
Strø deretter på melis eller kokosmasse.
Serveres i skiver. (Ca. 12 skiver)
God fornøyelse!

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet