Saftig gulrotkake med spelt og havre

Saftig og smakfull gulrotkake krydret med kanel og kardemomme. Bakt med spelt og havre, søtet med lønnesirup, kokosblomst- og rårørsukker.

Gulrotkake
Ada Linn Hansen

Etter litt for mange forsøk med olje, smør, rømme og alt mulig annet, ble gulrotkaken endelig suksess. Det takket være bremykt, med dens gode smak og bakeevne!

Ingredienser

KAKEN
- 3 stk egg
- 100 g kokosblomstsukker
- 60 g rårørsukker
- 50 g lønnesirup
- 80 g havremel
- 120 g spelt, siktet
- 135 g bremykt, smeltet
- 3 ts kanel
- 1 ½ ts kardemomme
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- en klype salt

- 180 g gulrot, revet (1/3 grovt revet, 2/3 fint revet)

GLASUR
- 200 g philadelphia, kjøleskapskald
- 70 g melis
- 70 g sukrinmelis
- 2 ts sitronsaft
- evt hakket sjokolade til topping

Fremgangsmåte

1. Visp sammen egg, lønnesirup, vaniljeekstrakt, kokosblomst- og rårørsukker. Dette kan fint gjøres for hånd.
2. Ha i det tørre, rør til en jevn røre.
3. Vend inn revne gulrøtter.
4. Rør til slutt inn smeltet bremykt.
5. Fordel kakerøren over i en bakepapirkledd liten langpanne (20 cm x 30 cm).
6. Stekes i forvarmet ovn på rist, 190 grader, over- og undervarme, ca 25-30 minutter.
7. Avkjøl kaken gjerne litt i formen, før du avkjøler videre på rist.

8. Lag glasuren mens kaken steker: bland forsiktig sammen glasuringrediensene ved hjelp av en skje / slikkepott, sikt gjerne i melis og sukrinmelis, dette for å unngå klumper.
Sett kjølig, slik at glasuren får satt seg litt.

9. Prikk kaken med gaffel og bre glasuren over avkjølt kake - for ekstra saftighet.
10. Sett kaken i kjøleskapet (gjerne natten over) slik at både kaken og glasuren får satt seg.
11. Topp kaken med revet / hakket sjokolade før servering, hvis ønskelig.
God bakst!

Kaker
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift