Yoghurt og pasjonsfruktkake

En saftig yoghurt og pasjonsfruktkake med sitronglasur og friske blåbær kan gjøre den gråeste dag til ukas beste.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(8 - 10 porsjoner)

Kake:
150 g Bremykt Original, smeltet og litt avkjølt
280 g Yoplait Gresk Yoghurt, ekte vanilje
300 g sukker, ekstra finmalt
2 egg
3 ss pasjonsfruktkrem (fås kjøpt ferdig fra bakehylla)
300 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Sitronglasur:
100 g melis
1 ss presset sitron
Litt vann

Ca. 100 g friske blåbær

Melisdryss

Litt Bremykt og hvetemel til smøring av randform

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 °C.

Bland Bremykt, yoghurt, sukker, egg og pasjonsfruktkrem i en stor bolle, visp godt sammen for hånd.

Sikt over hvetemel og bakepulver, rør til deigen er helt jevn.

Ha røra i en smurt og strødd randform (evt. en brødform). Smør ut toppen til den blir jevn.

Stek på midterste rille ca. 50-60 min. Test gjerne med en kakepinne i midten av kaka mot slutten av steketiden. Er den tørr, er kaka ferdigstekt.

Avkjøl litt i forma, før kaka snus på rist.

Sitronglasur:
Bland sammen melis, sitron og vann til en litt tykk glasur, ha den over den avkjølte kaka og pynt med friske blåbær. Dryss til slutt over litt melis.

Tips:
Slik smører og strør du en randform: Smør formen godt med et tynt lag smeltet Bremykt. Ha litt hvetemel i bunn av forma, snu rundt på forma, slik at hele blir dekket med et tynt lag med hvetemel. Snu forma opp ned, dunk av overflødig mel.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet