Kokoskake med sjokolade og kaffeglasur

Her er oppskrift på en nydelig kokoskake som er utrolig enkel å huske, da alle ingrediensene starter med tallet 2, utenom til glasuren der kaffe og Bremykt må dobles med to. Toppet med en nydelig melkesjokolade og kaffe glasur skulle alt være klart for en deilig helg.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Kake:
200 g Bremykt Original, litt romtemperert
200 g sukker
2 store egg
200 g hvetemel
200 g kokosmasse
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl melk

Glasur:
200 g melkesjokolade
4 ss Bremykt Original
2 dl melis
Ca. 4 ss kokende kaffe

Litt Bremykt til smøring av form
Kokosflak eller kokos til pynt

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Pisk Bremykt og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg og visp godt sammen. Ha i resten av ingrediensene og rør til deigen er glatt og fin.
Smør en springform (ca. 22 cm) med litt Bremykt, ha i røren og fordel utover.

Stek kaken på midterste rille 30-40 minutter, til den er lys gyllen. Dekk gjerne over med bakepapir dersom toppen blir mørk. Test med en kakepinne om den er ferdig. Pinnen skal være tørr. Avkjøl i formen.
Smelt sammen melkesjokolade og Bremykt. Rør ut melis i kaffe. Bland alt godt sammen til en jevn glasur og smør utover den kalde kaka. Pynt med kokos.

Tips:
Melkesjokolade kan erstattes med lys kokesjokolade. Store kokosflak fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, på helsekost eller spesialbutikker.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet