Skuffekake med bær og sitronglasur

Dette er en superenkel og saftig bærkake som passer kjempegodt til å tas med på arrangementer som dugnader eller bursdager.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 20 porsjoner)

300 g Bremykt Original
500 g sukker
600 g hvetemel
4 dl melk
4 store egg
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1 ss presset sitron

200 g friske bringebær
200 g friske blåbær
1 ss perlesukker

Sitronglasur:
Litt melis, vann og presset sitron

Evt. litt friske bringebær til pynt

Litt Bremykt til smøring av form

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Pisk Bremykt og sukker hvitt og luftig. Visp eggene litt sammen og ha i, med resten av ingrediensene. Rør sammen til en glatt røre og ha i smurt bakeform (ca. 37x 28,5 cm).

Dryss over bær og perlesukker, stek på midterste rille, 40-50 minutter til kaka er gyllen. Sjekk med en kakepinne i midten av kaka, den skal være tørr. Avkjøl.

Bland sammen litt melis, presset sitron og vann til en litt tykk melisglasur. Lag striper over kaka. Pynt gjerne med friske bær. Del kaka i firkanter og gled deg til å glede andre.

Tips:
Istedenfor melisglasur kan man ha over litt smeltet hvit eller mørk sjokolade, eller helt enkelt et melisdryss. Kaken kan fint bakes dagen før den skal serveres.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet