Bremykt Logo

Toscakake er en av de gamle gode klassiske formkakene. Her er en høstlig variant med plommer og en ekstra tykk og knasende mandeltopp.

Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner)
150 g Bremykt Original, romtemperert
2 dl sukker
3 store egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
4 ss fløte
150 g plommer, delt i tynne båter
Mandelglasur:
150 g Bremykt Original
150 g sukker
200 g mandelflan (evt. hakkede mandler)
2 ss hvetemel
3 ss melk
Litt Bremykt og hvetemel til strødd springform

Fremgangsmåte

Toscakake er en av de gamle gode klassiske formkakene. Her er en høstlig variant med plommer og en ekstra tykk og knasende mandeltopp.
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Rør sammen Bremykt og sukker til det er hvitt og luftig. Visp inn ett egg av gangen, sikt i det tørre og rør inn fløte. Hell røra i smurt og strødd springform (ca. 24 -26 cm). Fordel plommer over (disse vil synke mot bunnen under steking). Stek kaka på midterste rille ca. 40 minutter.
Fordel mandelglasur over og stek videre 15-20 minutter til kaka er gjennomstekt og glasuren gyllen. Test gjerne med en kakepinne. Sjekk toppen av og til, da denne fort kan bli veldig mørk.
Mandelglasur:
Smelt Bremykt, tilsett sukker, hvetemel og melk. Rør godt sammen til det er uten klumper. Ha i mandler og la det koke sammen ca. 3 minutter.
Tips:
Bland gjerne andre typer nøtter inn i glasuren som for eksempel hasselnøtter eller pekannøtter.