Honningkake

Honning er en fantastisk råvare som gir en ekstra god smak til bakst. Her i en honningkake med anis, kanel og pepper.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 20 porsjoner)

150 g Bremykt Original, smeltet
1 boks (350 g) ekte norsk honning
4 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts anis
½ ts malt kanel
½ ts malt sort pepper
Litt Bremykt til smøring av liten langpanne (ca. 26 x 37 cm)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 °C.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt honning ved svak varme til den akkurat er rennende, avkjøl litt.

Bland resten av ingrediensene og vend inn i eggedosisen sammen med honning.

Hell røra i smurt form og stek på midterste rille ca.50-60 minutter. Dekk over med bakepapir når halve steketiden har gått, da kaka fort blir mørk på toppen. Dette er en kake som krever at man følger med ofte, da den fort kan brenne seg. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen røre.

Avkjøl og del i serveringsstykker.

Tips:
Oppbevar kaka godt innpakket og kjølig. Da holder den seg i mange dager.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere