Sitronruter med lemoncurdfrosting

Er du glad i syrlige kaker er denne sitronkaken midt i blinken! En saftig kake med masse sitron, toppet med enda mer sitron skjult i en nydelig ostekrem.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 16 porsjoner)

Sitronruter:
150 g Bremykt original
5 store egg
5 dl sukker
1 ½ dl Yoplait ekte vaniljeyoghurt
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
Finrevet skall av 2 sitroner
4 ss presset sitron

Lemoncurdfrosting:
100 g Bremykt Original, smeltet og avkjølt
250 g kremost naturell
100 g melis
1 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Ca. 2 dl lemon curd (fås kjøpt ferdig)

Bakepapir til steking

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 170 °C.

Sitronruter:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Smelt Bremykt, avkjøl litt og bland med yoghurt.

Bland sammen de tørre ingrediensene.

Bland vekselsvis vått og tørt inn i eggedosisen. Ha i sitronskall og presset sitron. Vær lett og rask på hånda. Ha røra i en bakepapirkledd langpanne (ca. 26 x 37 cm) og stek på midterste rille ca. 25 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig.

Avkjøl kaka.

Lemondcurdfrosting:
Visp sammen kremost, melis og Bremykt. Pisk fløten til myk krem, vend forsiktig inn i kremostblandingen. Rør lemoncurd inn med lett hånd, ikke la den blandes helt med ostekremen. Fordel kremen utover kaka og del i firkanter.

Tips:
Lemoncurd kan fint erstattes med pasjonsfruktcurd.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere