Red Velvet Cake

En dyprød kake med hint av sjokoladesmak toppet med ostekrem er en av kakene man bare må ha på repertoaret.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner)

Kake:
125 g Bremykt Original, romtemperert
1 ss vaniljesukker
170 g hvetemel
50 g maisenna
200 g sukker
3 ts bakepulver
1 ½ ts bakekakao
En klype salt
1 ½ dl fløte
3 store eggehviter
Ca. 1 bx (ca. 28 g) rød geléfarge

Ostekrem:
125 g Bremykt Original, romtemperert
375 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
Ca. 500 g melis

Pynt:
Ca. 100 g høvlet kokesjokolade (romtemperert)

Litt Bremykt til smøring av form

Springform (ca. 24 cm)

Fremgangsmåte

Kake:
Forvarm stekeovnen til 170 °C.

Pisk Bremykt luftig, tilsett de tørre ingrediensene. Bland godt sammen, rør inn fløte og tilsett litt og litt eggehvite på høy hastighet. Ha i farge, prøv deg gjerne litt frem. Pisk videre til alt er blandet godt sammen.

Ha røra i smurt springform, (gjerne kledd med bakepapir i bunnen) og stek på midterste rille ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl.

Ostekrem:
Ha osten i en miksebolle og kjør den litt fluffy med K spade (ikke bruk visp da den fort kan ødelegges). Tilsett Bremykt og pisk videre på høy hastighet. Ha i vaniljesukker og spe med melis til kremen er myk og luftig.

Tips:
Tilsett gjerne litt presset sitron i ostekremen for en litt syrligere smak.

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet